Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Φοιτητική Συντροφιά Αγίας Σοφίας Πατρών » Πνευματικές συζητήσεις » Προγαμιαίες Σχέσεις - Ένα πάντα επίκαιρο θέμα για τη νεολαία

Προγαμιαίες Σχέσεις - Ένα πάντα επίκαιρο θέμα για τη νεολαία

Πήγαινε κάτω  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

sakissab

sakissab
Οι προγαμιαίες σχέσεις είναι ένα θέμα που απασχολεί στις συζητήσεις πολλούς συνανθρώπους μας. Είναι ένα ζήτημα που απασχολεί χιλιάδες συνομίλικούς μας.
Τι έχετε να πείτε γι' αυτό; Ποια η θέση σας; Θεωρείτε ότι η Εκκλησία είναι "κολλημένη" σε αυτό το ζήτημα (όπως αναφέρουν πολλοί);

socrates13

socrates13
Admin
Οι σεξουαλικές ορμές είναι κάτι που απέκτησε ο άνθρωπος μετά την πτώση του για να μην μισήσει ο άνδρας την γυναίκα και το αντίθετο, λόγω της πτώσεώς τους (αλληλοκατηγορίες). Έτσι, ήδη από την εφηβεία, στην οποία ο άνθρωπος μαθαίνει τις λειτουργίες του σώματός του, αρχίζει να "βλέπει" διαφορετικά το άλλο φύλο. Η αναζήτηση του άλλου φύλου παρατηρείται στην περιέργεια τού πώς είναι το σώμα τού/τής άλλου/άλλης, με ποιον τρόπο ενώνεται με τον/την ίδιο/ίδια, κλπ. Έτσι, πολλές φορές, οι έφηβοι, παρασυρόμενοι από μεγαλύτερους, αρχίζουν να βλέπουν ταινίες και εικόνες ανήθικου-πορνογραφικού υλικού ώστε επηρεάζονται από αυτά που βλέπουν και νιώθουν, ξαφνικά, την ανάγκη να τα κάνουν κι αυτοί, για να νιώσουν και να δείξουν στους άλλους ότι είναι, πια, "γυναίκες" ή "άντρες", αντίστοιχα. Εκεί είναι που το πράγμα "ξεφεύγει" από τον αρχικό του σκοπό. Βλέπουμε το άλλο φύλο, σαν μέσο εκμετάλλευσης είτε για ικανοποίηση του εγώ ("Κοίτα με ποια "πήγε" ο μάγκας!!", "Αυτή όποιον θέλει έχει στα πόδια της..",κλπ) είτε για ικανοποίηση της βιολογικής ανάγκης. Ως προς το δεύτερο, δεν διαφέρουμε σε τίποτα από τα ζώα! Αυτά δεν έχουν λογική παρά μόνο ένστικτο. Εμείς και λογική έχουμε αλλά και επιλογή. Ένα σκληρό παράδειγμα του πόσο ζώα μπορεί να γίνουν οι άνθρωποι είναι η σεξουαλική κακοποίηση και δη των ανηλίκων με όποιες συνέπειες μπορεί να επιφέρει αυτή η πράξη. Ως προς το πρώτο, αναρωτιέμαι πόσο εγωιστής μπορεί να είναι ο άνθρωπος! Δηλαδή, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι αυτός και πώς θα περνάει καλά, χωρίς να σκέφτεται ότι δεν έχει να κάνει με ένα πράγμα/αντικείμενο, αλλά με κάποιον που είναι ακριβώς από την ίδια ουσία με αυτόν, που έχει κι αυτός ανάγκες και δικαιώματα να επιλέξει.
Αυτά ως προς το γενικό μέρος της σκέψης μου. Αυτό που πρέπει να μας προβληματίζει, σήμερα, είναι ότι κάνουμε προγαμιαίες σχέσεις μόνο για το σεξ ή για επιπόλαιους ερωτισμούς. Και οι δύο περιπτώσεις είναι χωρίς ουσία. Ο Θεός μάς έδωσε την δυνατότητα της ένωσης με το άλλο φύλο για να έρθουμε πάλι κοντά Του και όχι για να "παίζουμε" άσκοπα και να φεύγουμε ακόμα πιο μακριά. Βεβαίως, πειρασμοί υπήρχαν και υπάρχουν σε κάθε εποχή. Όμως, σήμερα, είναι ακόμα πιο πολλοί, γιατί έχει καταλυθεί κάθε έννοια σεμνότητας (όχι ψευτοπουριτανισμού, προσοχή!) και ηθών. Όλα αυτά θεωρούνται ξεπερασμένα και, στο κάτω-κάτω της γραφής, "γιατί να μην δείχνουμε τα κάλλη μας;"...

(Επειδή, όμως, γράφω πολλά και μπορεί να κουράζω τον αναγνώστη, θα σταματήσω εδώ την σκέψη μου, ώστε να συνεχίσει κάποιος άλλος με τις δικές του απόψεις περί του θέματος και στα πλαίσια του διαλόγου, ίσως, προσθέσω κάτι.)

frstel

frstel
Είναι μία πολύ καλή ευκαιρία να τα πούμε στην επόμενη συνάντησή μας για το θέμα αυτό. Σκέφτομαι να καλέσω κάποιον πολύ εκλεκτό άνθρωπο να μας μιλήσει γι το θέμα αυτό

socrates13

socrates13
Admin
Όταν εμείς συζητούσαμε την Παρασκευή για τις σχέσεις μεταξύ των 2 φύλων, στην Μ. Βρετανία γεννιόταν η κόρη τού 13χρονου Άλφι και τις 15χρονης Σαντέλ. Είναι πραγματικά, σοκαριστικό!!! Όταν η κοινωνία των "ανεπτυγμένων" χωρών έχει ξεφύγει και απουσιάζει ο Θεός από την οικογένεια αυτά και χειρότερα θα συμβούν...

Δείτε το άρθρο και το video (από την συνέντευξη των γονέων!) στην διεύθυνση: http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=986769&lngDtrID=245

Αναγκαία διόρθωση: Τελικά, μέσω τεστ DNA, αποδείχθηκε ότι πατέρας του παιδιού δεν  είναι ο 13χρονος αλλά ένας 15χρονος. Η ουσία είναι, πάντως, η ίδια.

http://news.in.gr/world/article/?aid=1015203Έχει επεξεργασθεί από τον/την socrates13 στις Παρ 18 Απρ 2014, 2:24 pm, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Αναγκαία διόρθωση)

alterhoh

alterhoh
Το παρακάτω link προέρχεται από μια ιστοσελίδα που πρότεινα στη θεματική ενότητα "γενικά > πολυμέσα". Πιστεύω ότι βοηθάει στην άντληση κάποιων συμπερασμάτων για το θέμα των προγαμιαίων σχέσεων.

http://oodegr.com/oode/koinwnia/oikogeneia/progamiaies1.htm

intergallactic

intergallactic
Στο παρακάτω λινκ μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο " Το σώμα του Χριστού και ο κήπος των τέρψεων". Ένα βιβλίο με θέμα τις προγαμιαίες σχέσεις.

http://www.scribd.com/doc/7011350/-?autodown=pdf


_________________
"Παράδεισος είναι να χάνεις τον Παράδεισο, χάριν του άλλου."
π. Φιλόθεος Φάρος

socrates13

socrates13
Admin
Το προγαμιαίο σεξ «υποσκάπτει» την ποιότητα του έγγαμου βίου

health.in.gr

Νέα Υόρκη: Τα ζευγάρια που δεν έχουν ερωτική επαφή πριν το γάμο, έχουν τελικά μια πιο σταθερή και ευτυχισμένη σχέση, αλλά και καλύτερη σεξουαλική επαφή μετέπειτα, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Family Psychology.
Οι ερευνητές της Σχολής Οικογενειακής Ζωής του Πανεπιστημίου Μπρίγκαμ Γιανγκ της Γιούτα, με επικεφαλής τον καθηγητή Ντιν Μπάσμπι, μελέτησαν περισσότερα από 2.000 παντρεμένα άτομα σχετικά με την ποιότητα των σχέσεων με τον/την σύντροφό τους στο πλαίσιο του γάμου τους, σε συνάρτηση με το πότε ξεκίνησαν να κάνουν σεξ μαζί του/της.

Η έρευνα έδειξε ότι υπάρχουν οφέλη από την τακτική της καθυστέρησης, όσον αφορά τις σεξουαλικές σχέσεις. Σε σχέση με όσους προτιμούν να προχωρούν αμέσως ή πολύ γρήγορα -και πάντως πριν το γάμο- σε σεξουαλική επαφή με το έτερον ήμισυ τους, όσα ζευγάρια περίμεναν μέχρι να παντρευτούν, για να κάνουν σεξ με τον/την αγαπημένο/η τους, ανέφεραν ότι στη συνέχεια ο γάμος και η σχέση τους ήταν κατά 22% πιο σταθερή.

Επίσης, τα ίδια άτομα, που επέλεξαν να μη βιαστούν στο θέμα του σεξ, ανέφεραν κατά μέσο όρο αυξημένα σε ποσοστό 20% επίπεδα ικανοποίησης από τη σχέση τους, 12% καλύτερη επικοινωνία, αλλά και 15% καλύτερη ποιότητα σεξ.

Όσον αφορά τα ζευγάρια που είχαν μεν προγαμιαίες σεξουαλικές σχέσεις, αλλά αφού πρώτα είχαν αφήσει να περάσει αρκετός καιρός στη σχέση τους, η έρευνα έδειξε ότι υπήρχαν και πάλι οφέλη, αλλά τα μισά περίπου σε σχέση με όσους περίμεναν να παντρευτούν πρώτα, πριν κάνουν σεξ.

Η αξία της σεξουαλικής αυτοσυγκράτησης για την κατοπινή σταθερότητα και ποιότητα της σχέσης και του γάμου, σύμφωνα με τους ερευνητές, φαίνεται να ισχύει ανεξάρτητα από το μορφωτικό επίπεδο των συντρόφων, τη θρησκεία τους, τον αριθμό των σεξουαλικών συντρόφων που έχουν προηγηθεί και την χρονική διάρκεια της σχέσης πριν το γάμο.

«Υπάρχουν περισσότερα σε μια σχέση από το σεξ, αλλά βρήκαμε ότι όσοι περιμένουν περισσότερο, είναι πιο ευτυχισμένοι από τη σεξουαλική πλευρά της σχέσης τους. Αυτό συμβαίνει ίσως επειδή έχουν μάθει να μιλάνε μεταξύ τους και να αντιμετωπίζουν τα όποια προβλήματα ανακύπτουν», δήλωσε ο Δρ Μπάσμπι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ


_________________
ΣΩΚΡΑΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΧΑΝΙΚOΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

socrates13

socrates13
Admin
Πότε είχες την πρώτη σου σεξουαλική επαφή; Κι όμως σύμφωνα με νέα έρευνα είναι αυτός ο παράγοντας που εγγυάται μια ώριμη και σταθερή σχέση. Το πανεπιστήμιο του Texas θέλησε να εξετάσει τις επιπτώσεις της πρώτης ερωτικής επαφής στην μετέπειτα ρομαντική/συναισθηματική ζωή ενός ανθρώπου.

Η επιστήμονας στην Ψυχολογία Paige Harden διέκρινε τρεις διαφορετικές κατηγορίες:

- Άτομα που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή πολύ νωρίς! Και πολύ νωρίς για να συνεννοούμαστε μεταφράζεται σε ηλικία κάτω των 15.

- Άτομα που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή φυσιολογικά! Όπου φυσιολογικά βάλε τις ηλικίες από 15 έως 19 ετών.

- Και άτομα που είχαν την πρώτη τους σεξουαλική επαφή με κάποια καθυστέρηση! Σε αυτούς τους τελευταίους ανήκουν όσοι ολοκλήρωσαν την σεξουαλική τους επαφή μετά την ηλικία των 19 ετών.

Συνεπώς η έρευνα καταλήγει στο συμπέρασμα πως η ρομαντική σχέση, η κοινή συμβίωση, η ώριμη επαφή είναι συνήθως προνόμιο εκείνων που ΔΕΝ βιάστηκαν να ολοκληρώσουν. Άνδρες και γυναίκες που έκαναν σεξ για πρώτη φορά ως ενήλικες - ξέρεις, εκείνοι που στο σχολείο μπορεί να ήταν βαρετοί και ξενέρωτοι - αποδεικνύονται πιο ικανοί για ρομαντικό ειδύλλιο, χεράκια πιασμένα χέρι-χέρι και αληθινή αγάπη. Ακόμη και από εκείνους που δεν φαίνονται να βιάστηκαν και ενέδωσαν στη χαρά του σεξ σε μια ηλικία που οι επιστήμονες τη θεωρούν φυσιολογική. Απορείς;

Η υπομονή είναι... αρετή!
Θέλησα να ψάξω περισσότερο... με έτρωγε να δω τι μπορεί να δίνει αυτό το πλεονέκτημα σε ανθρώπους που άργησαν να κάνουν σεξ! Διάβασε τα παρακάτω συμπεράσματα και θα το δεις κι εσύ καθαρά:

Ικανοποίηση από τη σχέση:
Ένας άνθρωπος που άργησε, είναι συνήθως πιο συνειδητοποιημένος. Μπαίνει σε μια σχέση ζυγίζοντας τα πράγματα καλύτερα. Ξέρει τι θέλει και κατά κανόνα δεν κάνει πειράματα. Γι' αυτό και η έρευνα τονίζει πως αυτοί οι άνθρωποι έχουν λιγότερες σχέσεις στο παρελθόν τους, όπως επίσης είναι πιο πιθανό να μην έχουν ακόμη παντρευτεί. Όταν όμως το πάρουν απόφαση είναι στη σχέση με όλο τους το είναι. Νιώθουν άνετα, ευχάριστα και όμορφα μέσα σε αυτή και... ζουν το ερωτικό τους παραμύθι all the way! Ενδεικτικό πως όσοι από αυτούς βρίσκονταν σε σχέση ή ακόμη και παντρεμένοι, έμοιαζαν να είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την επιλογή τους.

Τέλος στις κακοτοπιές:
Πόσες φορές δεν το έχεις ακούσει; Μικρό κορίτσι ήταν και την πάτησε! Ήταν πιτσιρικάς και δεν μπόρεσε να διαχειριστεί την κατάσταση. Η έρευνα εξηγεί πως ένας άνθρωπος που ξεκίνησε να είναι σεξουαλικά ενεργός ως ενήλικας, μπορεί να διακρίνει τα σημάδια από μακριά. Ξέρει με έναν τρόπο να φυλάγεται από καταστάσεις που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία. Για σκέψου λίγο... πόσο σημαντικό θα ήταν να είχαμε όλοι ένα τέτοιο "καμπανάκι" πριν επενδύσουμε στο λάθος άνθρωπο;

Παιδιά έτοιμα για σχέση:
Η Paige Harden εξηγεί πως αυτή η κατηγορία ανθρώπων, αναπτύσει μια συναισθηματική ωριμότητα. Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας ώστε να αναπτύξουν πιο αποτελεσματικές δεξιότητες σε μια σχέση, από εκείνους που ξεκίνησαν την ερωτική τους ζωή στην εφηβεία. Για ψάξτο λίγο; Μήπως ο πρώην που σου είχε ψήσει το ψάρι στα χείλη και έμοιαζε να συμπεριφέρεται σαν παιδί ήταν... ζωηρούλης στο σχολείο;

Υγιής δέσμευση:
Πόσο δύσκολο είναι να είναι ο σύντροφός σου προσκολλημένος πάνω σου; Τι είναι αυτό που κάνει κάποιους να θυματοποιούνται και να εξαρτώνται απόλυτα από το ταίρι τους; Ή ακόμη χειρότερα να ζηλεύουν παθολογικά, να ξεσπούν και να αισθάνονται τους ανθρώπους γύρω, κτήμα τους; Και σε αυτή την περίπτωση οι... "υπομονετικοί" μοιάζουν να τα καταφέρνουν καλύτερα. Αναπτύσσουν συνήθως χαρακτηριστικά όπως εμπιστοσύνη, αυτοπεποίθηση, άνεση στο να μοιραστούν κάτι με τον αγαπημένο/η τους και βέβαια γενναιότητα να ζητήσουν τη βοήθεια των αγαπημένων τους σε μια δύσκολη στιγμή.

Sexual Revolution ή αλλιώς προβληματική σχέση:
Πάντα πίστευα πως η παιδική ηλικία (ακόμη και όταν η εφηβεία έχει αρχίσει να βράζει μέσα σου) πρέπει να παραμένει αθώα. Για να έχεις στην τελική κάτι να θυμάσαι με νοσταλγία. Όμως δεν το φανταζόμουν πως μπορεί κι ο άνθρωπος να λειτουργεί σαν άγουρο ή ώριμο φρούτο. Τι εννοώ; Διαβάζοντας την έρευνα ένιωσα τους ανθρώπους που "ξύπνησαν" ερωτικά νωρίς, αγίνωτους. Και ο καρπός που δεν έχει ωριμάσει είναι στυφός, δεν βγάζει χυμό, δεν μπορεί να χρησιμεύσει σε "παντρέματα"! Μήπως αυτή η άνεση που σήμερα κάνουμε σεξ, μας δυσκολεύει να κάνουμε σχέσεις;

Πηγή: wwww.patrasevents.gr


_________________
ΣΩΚΡΑΤΗΣ-ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΗΧΑΝΙΚOΣ Η/Υ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

Επιστροφή στην κορυφή  Μήνυμα [Σελίδα 1 από 1]

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης

 

(0)